Publiceret som flyveblad i høsten 1968 i forlængelse af aktionerne i Venedig under Biennalen tidligere på sommeren samme år.

Kunstnernes lnternationale Solidaritet
- Venezia 21. juni 1968

Modstanderne af den kommercialiserede kunstverden støtter aktionen mod Biennalen.

De er imod princippet om national repræsentering fordi det princip undertrykker den internationale aktiveringsproces. Kunstens isolation i æstetik må gennembrydes for at skabe en protest mod manipulationen og monopoliseringen i det kulturelle liv.

Denne proces er forudsætningen for enhver kreativ udvikling.

I Venedig blev det stillet op som en nødvendighed at de såkaldt kulturelle værdier skulle forsvares med en brutal og massiv politiindsats. Denne reaktion på de internationale protester er et symptom for den latente fascisme i det senkapitalistiske og senkommunistiske samfund af i dag.

Derfor besluttede kunstnere fra Berlin, Bozen, København, Frankfurt, Firenze, Góteborg, Hamburg, München, Milano, Oslo, Örkelljunga, Paris, Santa Fé, Venezia og Wien at organisere sig i modstandsgrupper og indrette følgende sekretariater:

HSK, München, Vesttyskland, 2. situationistiske internationale, ØELAB, København, Danmark, Örkelijunga, Sverige, Pesce & Zen, Paris, Frankrig, Aktionscentrum for Kultur og Revolution, Berlin, Vesttyskland.

Vi beder om solidaritets-erklæringer fra sympatiserende grupper.

Underskrevet: Gruppe Geflecht,

Miinchen/Gruppo Settanta, Firenze/

Bauhaus Situationiste, København-Örkelljunga / 2. Situationistiske Internationale, Skandinavien-England-Holland-USA-Japan / Unbeat Organizers, Tokyo-Góteborg / Kommune Einz, Vestberlin / Revolutionary Architects, London / Institute of Direct Art, Wien / New Amsterdam, Amsterdam.

 

 

Gå til forsiden
Gå til den forrige side